Fără categorie
18 February 2017
0

Cabinele foto au devenit din ce in ce mai populare si aduc un plus de divertisment oricarui eveniment, fie ca e nunta, zi de nastere, bal caritabil sau reuniune de 10 ani cu colegii de liceu sau de facultate. Desi aceasta crestere in popularitate a cabinelor foto ofera o gama mult mai larga de servicii si preturi, aduce cu sine si raspandirea unor companii cu reputatii mai putin bune, orientate spre castiguri imediate.

Cum poti decide cu cine sa lucrezi si in cine poti avea incredere ca iti va livra un serviciu la calitatea pe care o astepti? Te rog sa ai in vedere ca pretul NU trebuie sa fie singurul criteriu de selectie. De cele mai multe ori, preturile sunt mici dintr-un motiv anume. Cand alegi o cabina foto, ia in considerare VALOAREA pe care ti-o aduce un astfel de serviciu.

Fa-ti temele. Vei avea mai multe de castigat in urma unei conversatii cu un posibil furnizor de astfel de servicii daca te vei documenta inainte. Cauta pe Google, discuta cu prietenii. Site-urile de nunti, cele de organizari evenimente pot fi un punct bun de plecare. In felul acesta, cand te discuti cu persoane ce inchiriaza cabine foto vei sti ce intrebari sa pui si vei avea o idee despre ce trebuie sa iti ofere un astfel de serviciu.

Dupa ce te documentezi putin, fa o lista de 3-5 companii si contacteaza-i prin email sau telefon. Mai jos ai cateva intrebari pe care ar trebui sa i le pui persoanei care inchiriaza cabina foto.

  1. Este disponibila data? Pare amuzant, dar asta e primul lucru pe care trebuie sa il afli. Daca nu sunt disponibili, nu are niciun rost sa continui conversatia. Corect?
  2. De cat timp oferiti acest serviciu? Cauta o companie care face asta de cel putin un an. Daca sunt pe piata de mai putin de un an, intreaba daca poti contacta pe cativa dintre clientii lor din trecut pentru recomandari.
  3. Putem semna un contract? Contractul are rolul de a proteja ambele parti, atat pe tine, cat si pe cel care ofera serviciul. Nu te baza pe acordul verbal, cere un contract scris.
  4. Ce fel de cabina foto aveti? Este deschisa cu un fundal foto in spate sau e inchisa, oferind invitatilor mai multa intimitate?
  5. Cate persoane pot intra in poza? Multe cabine foto nu au posibilitatea de a poza mai mult de 2-4 persoane in acelasi timp.
  6. Oferiti template-uri personalizate? Se pot printa doar poze in format photo strip (5x15cm) sau si poze normale de 10x15cm? Se pot personaliza in functie de culorile evenimentului?
  7. Ce fel de echipament folositi? Companiile profesioniste ar trebui sa aiba camere profesionale DSLR si imprimante cu transfer termic de inalta calitate. Daca un posibil furnizor foloseste un webcam sau imprimanta cu tus/laser, fugi! Fugi repede!
  8. Care sunt preturile/pachetele? De multe ori preturile sunt relative, in functie de experienta, reputatia si profesionalismul firmelor. De obicei, companiile bune au preturi mai mari pentru ca ofera servicii de inalta calitate.
  9. Ce anume este inclus in fiecare pachet? Pachetele variaza intotdeauna, asa ca va fi foarte greu sa compari doi furnizori fara sa iei in considerare ce ofera acestia. Cel mai mic pret nu este neaparat cea mai buna alegere.
  10. Trebuie sa platesc un avans? Cand trebuie sa platesc diferenta? Cele mai multe firme cer un avans pentru a putea rezerva data evenimentului tau, iar acest avans poate varia. La fel, data la care trebuie platita diferenta de pret variaza de la furnizor la furnizor.

Sper ca acest articol te-a ajutat. Daca mai ai intrebari sau nelamuriri si ai nevoie de mai multe informatii, te rog sa ne contactezi. Te ajutam cu drag!